• Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Почетак интернет гласања за избор српских речи године

Обавештење за медије  Почетак интернет гласања за избор српских речи године На конкурсу „Српска реч године“, који први пут у Србији организују Филолошко друштво „Речи“ и часопис „Ново... Детаљније..

Први пут код нас избор за реч године - Кристина Пантелић и Ивана Лазић Коњик

Кристина Пантелић ИНТЕРВЈУ: Ивана Лазић Коњик, научни саветник у Институту за српски језик САНУ Први пут код нас избор за реч године Политика, недеља 26.11.2023. Језик је изврсна слика и барометар ... Детаљније..

О конференцији о новим речима у језику младих

Разлике у генерацијском коришћењу речи навеле су уреднике часописа „Новоречје“ и управу Друштва „Речи“ да организују у Универзитетској библиотеци у Београду 13. новембра 2023. ... Детаљније..

Фото галерија са конференције 13. 11. 2023.

  13. 11. 2023. је одржана међународна научна конференција "Нове речи у говору деце и младих и у текстовима за децу и младе" часописа „Новоречје" и Филолошког друштва „Речи"   Детаљније..

Ивана Лазић Коњик о начелима избора речи године

ŠTA JE LAŽIREČ? Izbor za reč godine Filološkog društva "Reči": Superćelijska oluja, deeskalacija, spinovanje, neugoda... Blic 15.10.2023 Ivana Lazić Konjik Izbor reči godine deo je šireg projekta F... Детаљније..

О избору речи године лингвиста Данко Шипка разговара са Мирославом Косом

INTERVJU DR DANKO ŠIPKA, LINGVISTA: Srbija prvi put bira reč godine i to U TRI KATEGORIJE Blic 15.10.2023 Tradicija je to već u mnogim zapadnim zemljama, a mi u Srbiji ove godine prvi put ćemo to... Детаљније..

Објављена је 8. свеска "Новоречја"

Почетком октобра 2024. године објављен је 8. број часописа „Новоречје“ који су издали Филолошко друштво "Речи", издавачка кућа "Алма" и Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". У овом броју пред... Детаљније..

Јована Јовановић: О избору нове речи године и речи године

Поштовани и драги професори, колеге, представници медија, Велико ми је задовољство да вас све поздравим данас и обратим вам се у неколико минута, као члан уредништва неолошког часописа Новоречје ... Детаљније..

Ивана Лазић Коњик: Најава избора за реч године Филолошког друштва Речи

У Универзитетској библиотеци, 20. IX 2023. на конференцији за медије Филолошког друштва Речи приликом најаве избора за реч године Избор речи године део је ширег пројекта Филолошког друштва Речи ... Детаљније..

Рајна Драгићевић: О речима и избору за реч године

У Универзитетској библиотеци, 20. IX 2023. на конференцији за медије Филолошког друштва Речи приликом најаве избора за реч године Развој интернета и усредсређеност цивилизације на информације које се... Детаљније..


Подршка Министарства културе Републике Србије - Речи 2023. године

Министарство културе Републике Србије подржало је реализацију пројекта Филолошког друштва Речи - Речи 2023. године - према решењу Конкурса 2023 за суфинансирање програма и пројеката међунаро... Детаљније..

Подршка Министарства културе Републике Србије - „Новоречје“ на интернету

Министарство културе Републике Србије подржало је реализацију пројекта Филолошког друштва Речи - „Новоречје“ на интернету - према решењу Конкурсa за финансирање или суфинансирање проjеката у обла... Детаљније..

Резултати 1 - 13 од 13